úterý 16. listopadu 2010

Dětské kaše Sunarka



Jak již jistě víte, každému dítěti s postupem věku zařazujeme do jejich jídelníčku nové a nové potraviny. Tento přechod z čistě mléčné stravy, kdy jsou děti kojeny nebo krmeny náhradní mléčnou výživou postupně rozšiřujeme v první fázi o nemléčné příkrmy. K těm patří i tzv. nemléčné kaše, například nemléčná sušená kaše Sunarka.
Maminkám, které ji ještě neznají nebo neměly možnost vyzkoušet přinášíme bližší informace. Co je podstatou těchto nemléčných kaší Sunarka? Jak již sám název napovídá, jedná se o cereální kaši bez mléka. Z cereálií jsou to především pšenice, oves, žito dále rýže, kukuřice nebo jejich kombinace. V těchto kaších oproti jiným není obsaženo sušené kojenecké mléko. Aby tyto obilné (či cereální) kaše chutnaly, přidávají se do nich některé další složky. A to například sušené ovoce. V době, kdy se dětem začínají podávat nemléčné kaše Sunarka, již ovoce konzumují. Z ovoce se přidávají např. banány, jablka, meruňky, směs ovoce, které děti dobře přijímají a akceptují. 
A jak se tyto kaše připravují? Standardně jako jiné kašičky pro děti. Příslušné množství kaše Sunarka (á 40 - 50 g- což odpovídá jedné porci) se smíchá s převařenou a následně ochlazenou vodou na 40°C. Do vody se kaše postupně přisypává a míchá se až do hladka. Poté se podává dětem. Pro jistotu zkontrolujte teplotu kaše před podáním dítěti, aby nedošlo k popálení. A proč není do těchto kaší Sunarka přidáno mléko? Je to z toho důvodu, že řada dětí v prvních měsících života může trpět tzv. vyšší pravděpodobnosti na rozvoj alergie na bílkovinu kravského mléka. O této pravděpodobnosti jsou maminky s dětmi, kterých se týká informovány lékaři.
Více informací získáte na www.sunarka.cz nebo www.detskavyziva.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat